Tijdens een 'What I eat in a day' liet ik op mijn instagram zien dat ik in de avond een bakje appeltaart havermout at. Ik kreeg zoveel leuke reacties op dit recept dat ik het in deze blog nog even op een rijtje zet. Komt 'ie!
Ingrediënten Appeltaart Havermout
- 40 gram Havermout
- 150 ml Amandeldrink (evt. sojadrink/magere melk)
- 1 Appel
- Kaneel / Koek & Speculaaskruiden naar smaak
Eventuele extra’s
- 15 gr Pindakaas / Notenpasta
- 150 gr Magere kwark
- 15 gr Amandelen
Instructies Appeltaart Havermout
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Weeg de havermout af (en doe het) in een stenen schaaltje (ovenbestendig).
- Meng de havermout met de plantaardige drink / melk en roer het goed door elkaar met een vork.
- Haal het klokhuis uit de appel. Rasp de appel. Ik laat de schil er altijd gewoon aan, maar je kunt de appel eventueel ook schillen.
- Meng de (geraspte) appel goed met de melk en havermout. Voeg ten slotte een flinke dosis kaneel / koek & speculaaskruiden toe naar smaak.
- Bak het schaaltje 25 minuten af op 180 graden. Garneer eventueel naar behoefte/smaak. Tip: PINDAKAAS!
- Let op het schaaltje is heet ;-).
Voedingswaarden Appeltaart Havermout
'Naturel' met amandelmelk, zonder toppings:
Energie: 268 kcal
Koolhydraten: 46 gram (vezels: 7 gram)
Vetten: 5 gram
Eiwitten: 6 gram
Toppings:
- 15 gr Pindakaas = + 100 kcal
- 150 gr Magere kwark = + 100 kcal
- 15 gr Amandelen = + 100 kcal
Eet smakelijk! Geniet van je Havermout Appeltaart! Of je het nou eet als ontbijt, lunch of als avondsnack!
Liefs, Camella